دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور Diesel generator ترکیبی از یک موتور دیزل با یک ژنراتور الکتریکی یا آلترناتور برق ، برای تولید انرژی الکتریکی می باشد. این یک موردی خاص از موتور ژنراتور است. یک موتور دیزل احتراق تراکمی برای کار با سوخت دیزل طراحی شده‌ است و برخی انواع دیگر نیز وجود دارند که با سایر سوخت‌های مایع رایج یا گاز طبیعی سازگار می باشند.

دیزل ژنراتورها تولید شده در مکان‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که به شبکه برق متصل نیستند، یا به عنوان منبع تغذیه اضطراری در صورتی که برق شبکه قطع شود. برای کاربردهای پیچیده‌تر مانند ژنراتور ثانویه جهت تأمین برق بار اضافی شبکه یا peak-lopping ، پارالل شدن و ارسال برق به شبکه برق رسانی استفاده می‌شوند.

محاسبه اندازه مناسب دیزل ژنراتور برای جلوگیری از کم شدن بار یا کمبود توان بسیار مهم است. برآورد قدرت موتور برق توسط مشخصات الکترونیک مدرن ، به ویژه بارهای غیر خطی ، پیچیده‌است. در اندازه‌های در حدود ۵۰ مگاوات و بالاتر، یک توربین گازی با سیکل باز در حالت بار کامل، نسبت به مجموعه ای از موتورهای دیزلی کارآمدتر می باشند و ساختار فشرده تری دارد. اما برای استفاده‌های معین در حالت بار جزئی، حتی در این سطح از قدرت ، مجموعه دستگاه‌های دیزل بعضی مواقع به علت بازده بالاترشان ، به توربین‌های گازی سیکل باز ، ترجیح داده می‌شوند.

مجموعه دیزل ژنراتور و موتور برق

رنج کوچک موتور برق ها می‌توانند از ۱ تا ۲۰ کیلوولت آمپر (KVA) برای منازل ، فروشگاه‌ها ، ادارات کوچک و تا (۳۳۰۰KVA/3.3MVA) قابل استفاده برای مجتمع‌های اداری بزرگ و کارخانه‌ها برق تولید کنند. ژنراتورها و موتور برقی ها در توان‌های مختلف را می‌توان درون یک اطاقک ایزوله قابل حمل قرار داد. این اتاقک که نقش اصلی آن کاهش صدای ژنراتور است را در اصطلاح « کانوپی سایلنت یا کانتینر سایلنت » گویند. معمولاً تا رنج توان ۷۰۰ کاوآ را با استفاده از کنوپی و برای بزرگتر از آن با کانتینر پوشش می‌دهند. برای دسترسی به توان‌های بالاتر از طریق موازی سازی دیزل ژنراتورها استفاده می‌کنند (برای مثال: برای دستیابی به توان ۱۰MVA می‌توان از موازی سازی ۵ دستگاه ۲MVA استفاده نمود). بدین منظور می‌توان از چندین دستگاه ژنراتور استفاده کرد. ژنراتورها در سایزهای بزرگتر از ۵ مگا ولت‌آمپر معمولاً به صورت مجزا به محل نصب حمل شده و در آنجا مونتاژ و تجهیزات فرعی به آن‌ها اضافه می‌شود.

کشتی‌ها ، زیردریایی ها و بسیاری از وسائل نقلیه بزرگ زمینی مانند دیزل های قطار نیز از دیزل ژنراتور برق نه فقط برای تأمین برق روشنایی بلکه برای تأمین نیروی محرکه مورد نیاز خود استفاده می‌کنند. به وسیله نیروی محرکه برقی می‌توان حرکت یکنواخت و قدرتمندتری علاوه بر استفاده مناسب تر از فضا داشت. محرکه‌های برقی قبل از جنگ جهانی اول در کشتی‌ها مورد استفاده قرار گرفتند و در طول جنگ جهانی دوم به تکامل رسیدند.

دستگاه‌های تولید برق بر اساس ظرفیت تولید نرمال تا ماکزیمم و بر اساس قدرت تولیدی و به کیلووات طبقه‌بندی و نامگذاری شده و با توجه به نوع مصرف آن برای تولید برق مستمر یا اضطراری انتخاب می‌شوند.

برای استعلام و مشاوره در خصوص انواع دیزل ژنراتورها ، با کارشناسان فنی ما تماس حاصل نمائید.